2009. április 27., hétfő

Megint - és mégis :) - Szécsényről

Nem akartam többé Szécsényről írni, de most mégis muszáj. :) Már rég el is felejtettem őket, mikor ismét felhívtak a Gyermekszegénység Programtól, hogy menjek állásinterjúra. Most időben szóltak, kb. egy héttel előtte. Most gyerekházas (Biztos Kezdet program gyerekházai - nem írnám le részletesen, akit érdekel, itt megnézheti: http://www.biztoskezdet.hu/, http://www.gyerekesely.hu/, http://www.gyerekesely.hu/content/view/177/105/) melóról lenne szó, március 6-án voltam az interjún. Először csoportos megbeszélés volt a program szakértőjével, egy hölggyel, utána pedig 4-5 ember ment be egyszerre interjúzni. Akkor összesen 14-en voltunk. Konkrétat nem mondtak, majd értesítenek. Jó sokat vártam, de végül felhívtak, hogy a hónap végén menjek képzésre. Kérdeztem, hogy akkor ez azt jelenti, hogy valószínűleg megkapom az állást? Azt majd a szakértővel megbeszéljük... Ez ugye még mindig nem jelent semmit, de azért ha már képzésre hívnak, csak nem képeznek ki, ha végül nem akarnak felvenni dolgozni. Így hát nagyon megörültem a hívásnak, fülig ért a szám. :) Persze azért nem éltem bele magamat, mert minden olyan bizonytalan itt is, még bármi lehet. Aztán eljött a képzés ideje, a gyerekházak működéséről, alapelveiről tanultunk. A szakértő azt mondta, hogy mindannyiunk munkájára számít (végül 15-en lettünk), és ezt ő már magától értetődőnek gondolta, hiszen azért hívott minket képzésre. Azonban az még mindig bizonytalan, hogy mikor indulnak a gyerekházak, és egyáltalán mennyi indul.

Április 24-ére meghívott minket egy szécsényi konferenciára a hölgy, amit ők szerveznek. Na az külön kaland volt. :) Először is azt mondta, hogy kb. fél 10-re menjünk a kastélyba, ahol a rendezvény lesz, először közös előadások, majd a művelődési házban kerekasztal-beszélgetések. Majdnem 9-re Szécsénybe is értem, betébláboltam a kastélyba, ahol már volt egy-két szervező, de rám sem hederítettek (érdekes, nem volt nekik furcsa, hogy mit keres ott egy kívülálló?). Végül én szólítottam meg őket, és kiderült, hogy csak 11-kor kezdődik a rendezvény, nem 10-kor, és a művelődési házban lesznek a délelőtti előadások, nem a kastélyban. Na jó, eggyel későbbi busszal is mehettem volna Szécsénybe, bőven odaértem volna 11-re, de mindegy. Kifelé menet találkoztam egy leendő kolléganőmmel, akivel együtt voltunk a képzésen, és szerencsére rám köszönt, mert én tuti nem ismertem volna meg őt, főleg szemüvegben, ami fényre sötétedik... :) Ő is a kastélyba jött, nem a művházba, de aztán együtt átmentünk oda, és találkoztunk még négy leendő kolléganővel. Így legalább eltelt az idő beszélgetéssel, nem is tűnt olyan soknak a várakozás. Csak sajnos közben az is kiderült, hogy ebédet nem kapunk, mert mi nem jelentkeztünk be a konferenciára rendesen. Azaz tudtak rólunk, hogy megyünk, de azt hitték, hogy csak 15 órára, a szakértőnk vezette kerekasztal-beszélgetésre érkezünk, ezért nem rendeltek nekünk ebédet. Én meg sem kaját, sem semmit nem vittem, azt hittem, lesz valami kaja, ha más nem, akkor pogácsa vagy szendvics. Hát nem volt semmi sem, csak ásványvíz. De abból jó sokat ittam ám! :)

Délelőtt lezajlottak az előadások, bár az egyik, az államtitkáré elmaradt, aki a gazdasági válság miatti értekezleten vett részt. Ferge Zsuzsáé jó volt, az tetszett. Na de ő rosszat nem is tudna előadni. Nagyon tisztelem őt, még a régi munkámmal kapcsolatban ismertem meg őt személyesen is. Egyébként rajta kívül is sok ismerőssel találkoztam, ennek nagyon örültem, jó érzés volt újra látni őket, néhányukkal még beszélgettem is. Igaz, olyannal is találkoztam, akivel nem kellett volna, de ez elkerülhetetlen volt, mivel az illető az egyik vezető a programban. Utána egy vitafórum volt, majd ebédszünet. Közben még két leendő kolléganő érkezett meg, akik csak a kerekasztal-beszélgetésre jöttek. Elmentünk négyen egy közeli étterembe, a helybéliek ajánlották ezt nekem. Négyből csak ketten ettünk, de én semmiképpen nem szerettem volna kihagyni a meleg ételt, nem lett volna jobb szendvicset enni. Csirkemellet ettem sajtmártással és hasábburgonyával. Kevés készpénzt vittem, így alig maradt pénzem az ebéd kifizetése után hazafelé a buszra, és sajnos fagyira már nem tellett. :)

Háromtól több kerekasztal-beszélgetés közül lehetett volna választani, és bár kettő is jobban érdekelt volna, nekem természetes volt, hogy a szakértőnk előadására megyek. Végül is vele fogunk dolgozni, leginkább ő tartja majd a képzéseket is, és ő hívott meg minket, meg aztán a leendő szakmánkhoz is - evidens módón - ez kapcsolódott a legjobban. Szóval nyilván illendő, hogy hozzá menjek. Végül is nem volt rossz egyáltalán, itt is hallottam érdekes dolgokat. A kisgyermekek fejlődéséről volt szó, meg a fejlesztés lehetőségeiről, a képességgondozásról, a kisgyermekekkel foglalkozó szakemberekről. Háromtól hatig szünet nélkül tartott a beszélgetés, kicsit fárasztó volt, de tulajdonképpen gyorsan telt az idő.

Végül még olyan szerencsém volt, hogy az egyik volt kolléganőmmel is találkoztam a konferencián, aki felajánlotta, hogy hazahoz autóval. Igaz, hogy a lakóhelyemhez képest a város másik végén tett ki, mert ő nem salgótarjáni, de ez igazán lényegtelen. Nagyon kedves volt tőle, hogy elhozott, persze nem is kért érte semmi. Buszom belátható időn belül nem jött, csak a helyijárati autóbuszállomásig ment egy (bár az is jó sokára jött...), de kénytelen voltam azzal menni. De legalább volt hozzá csatlakozás úgy 10 percen belül. Mucika is felhívott, ő éppen akkor szállt le a központban a buszról, a szüleitől jött Zagyváról. Nem akarta, hogy nagyon egyedül legyek, így a helyijárati autóbuszállomásnál találkoztunk, lejött hozzám. Milyen kedves tőle. :) Még abban is szerencsém volt, hogy mindkét busz kinyitotta a második ajtót is, így még jegyet sem kellett lyukasztanom, és ellenőr sem volt (este már nincsenek). Majdnem nyolcra értem haza, de nem bántam meg ezt a napot egyáltalán.

A lényeg, hogy ez végül is a gyerekházas program, pontosabban a Norvég Program (http://href.hu/x/8v6g) nyitórendezvénye volt, tehát a program már biztosan elindul, elvileg meg van rá a pénz, csak hivatalos formába kell önteni a dolgokat. De ezt nem biztos forrásból tudom, csak mindenki mond ezt-azt, fel lehet szedni néhány hírmorzsát. Állítólag júniusban már kezdődne is a meló, de ebben még nem merek biztos lenni egyáltalán... Bármi közbejöhet még. Remélem, azért mégis sikerül, mert nagyon szeretném ezt a munkát! Szakmailag sokat fejlődhetnék, új kapcsolatokra tehetnék szert, végre "terepen" is kipróbálhatnám magamat, nem csak az irodai munkában, és az egyéni esetkezelésben is gyakorlatot szerezhetnék. Két évre szólna egyelőre a munka, aztán meg majd meglátjuk...

Aki olvassa, légyszi, drukkoljon nekem, mert nagyon lelkes vagyok. :)

Képek Szécsényről:

http://href.hu/x/8v6n

6 megjegyzés:

Raindrop írta...

Hát ez remek lehetőség lenne neked! Óóó, nagyon drukkolok! :)

Fauna írta...

Nagyon köszönöm! :)

Moncs írta...

sok sikert a munkához:) remélem sikerülni fog! nagyon tetszik a blogod háttere, én sajna még mindig nem találtam meg hogy hogy lehet hátteret betenni. mondjuk nem is igazán kerestem, mert elég ritkán vagyok fent:) és láttam hogy másik gobinak fogtál neki. remélem szép lett az előző és a mostani is az lesz:)

Fauna írta...

Moncs, innen tudsz nagyon egyszerűen új hátteret hozzáadni a blogodhoz:

http://www.thecutestblogontheblock.com/

Kiválasztod, amelyik tetszik, és a html-kódját kimásolod. A blogban pedig a testreszabásnál kell hozzáadnod egy új modult, értelemszerűen a html-kód beszúrását kell választani. Ide beilleszted a háttér kódját, és ezzel kész is. Ezután már csak a betűk színeit kell hozzá kiválasztani. Ja, és csak a Minima nevű blogsablonnal működik. Szólj, ha szükséged van segítségre!

Moncs írta...

ááá.. már sikerült is:) azthiszem elteszem az oldal címét:) köszönöm szépen a segítséget! azthittem nehezebb:)

Mszabu írta...

Nagyon drukkolunk Neked!Biztos minden simán fog menni!:-)