2009. április 6., hétfő

Nyársalás, és újabb fotók

Szombaton a jó időben végre elmentünk Somoskőbe nyársalni (Mucika nagyszülei éltek ott, jelenleg pedig hétvégi házként funkcionál a ház). Már nagyon vártam, szeretek nyársalni a hagyományos módszerrel, nyárssal. :) Most ugyan nem sikerült a legjobban, de semmi különös. Az volt a rossz, hogy most nem faszénbrikettel, hanem sima fával raktunk tüzet, és nem égett rendesen. A szalonnám nem akart a nyárson sülni, ezért a végén a kinyomós vassal csurgattuk meg a kenyeremet, de nem volt jóízű a zsír. Talán nem volt elég meleg a vas, és nem sült ki rendesen a szalonna zsírja. Szívesen maradtam volna kint még Somoskőben, olyan szép a környezet, a vár alatt nem sokkal van a ház és a telek. Nagyon jó a levegő, csiripelnek a madarak, süt a nap... De mindenki sietett már hazafelé, Mucika meg nem akart gyalog hazajönni. Pedig nincs messze, egy kis kirándulás lett volna szép turistaösvényeken.

Végül a szüleimhez is kimentünk, mert útba esik Mucika szüleinek hazafelé. Ott csak üldögéltünk az udvaron, kutyáztunk, főtt kukoricát ettünk... Sajnos macskát nem nagyon tudtam simogatni, mert az udvaron a kutyák nem tűrik meg őket... :(

Somoskőben meg leégett rendesen a karom, úgy nézett ki, mint a pecsenye. :) Nem gondoltam volna, hogy már az áprilisi nap is így éget... Pedig biztos nem az első eset, így visszagondolva már tudom, hogy az első melegebb napon mindig leégek. :) Most is volt vagy 25-26 fok. A vörösség már elmúlt, de most meg viszket a bőröm, mint a fene. Szerencsére nem hámlik, így talán megmarad egy kis szín.

Mucika sokat fényképezett megint, mutatom a képeket.


Ibolya 1


Ibolya 2


Ibolya egy kis "betolakodóval" (bogárka)


Ibolya 3


Ibolyák


Százszorszép 1


Százszorszép közelebbről


Százszorszép 2


Veronika


Hóvirág - még ilyen szépen virultak
(egyáltalán nem voltak hervadtak)


Salátaboglárka 1


Salátaboglárka 2


Kinyílt barka 1


Kinyílt barka 2


Méhecske barkán 1


Méhecske barkán 2 - ez a kép nagyon tetszik a háttér miatt


Lila jácint 1


Lila jácint 2


Fehér jácint (szegényke ezen a képen nem túl szép)


Zöldike 1


Zöldike 2

5 megjegyzés:

sieve írta...

Szia,Épp csak bekukk hozzád,de amint lesz annyi kis időm rendesen elolvaslak!Tetszik amit látok,tetszik,ahogy a természethez viszonyulsz.Én kilenc évig évig éltem természetközelben és bevalom,hogy iszonyatosan hiányzik.:)
Nagyon szépek a fotóid!
Jövök még!

Fauna írta...

Köszönöm szépen a kedves megjegyzést, nagyon örülök, hogy benéztél!

Fauna írta...

Ja, és én 25 évig éltem kertes házban, a kert, az állatok, és a természet közelében. Nekem is hiányzik nagyon!

sieve írta...

Szia!
Valamit nagyon elrontottam,meghát átneveztem a blogom.:)
Most itt találsz meg.Vannak új képek!
Szia. Gabi
http://artdollmaker.blogspot.com/

Fauna írta...

Köszönöm szépen, hogy megadtad az új címet!