2009. augusztus 22., szombat

Augusztus 20. és "környéke"

Mint szinte mindenki, augusztus 20-án este mi is tűzijátékot néztünk (nem, nem Budapesten, hanem itthon, Salgótarjánban). A fotók nem igazán akartak jól sikerülni, pedig ezúttal állványról fotózott Mucika, tűzijáték programmal. Azok lettek jobbak, amik nem a beépített programmal készültek, hanem saját beállításokkal... Szóval kicsit "gyérek" lettek a képek, de azért megmutatok néhányat.


Innen néztük a tűzijátékot - bár nem pont innen lőtték, hanem jobbról, ami már nem látszik a fotón. A képen a Fő tér látszik, ahol az ünnepi műsorok voltak.



























Napközben anyuéknál vigyáztunk a házra és az állatokra, mert ők kirándulni és szedrezni voltak (eredetileg Bükkszékre készültek fürödni, de nem ment az a busz, amiről azt hitték, hogy megy, így itthon kényszerültek maradni...). Megnyírtuk a Foltos nevű kutyájukat, de sajnos nem készült előtte-utána fotó. :) De jó lett a kutya új frizurája! :) Régi fotót tudok mutatni:


De akkor legyen már egy Sántikáról is:


Az akácfán meg ilyen fura szerzet gyűjtötte a nektárt (gondolom legalábbis) a virágból:



Nem tudom, mi lehet ő, de ha valaki tudja esetleg egy ilyen távoli képről is, az írja meg, légyszi!

Itt ketten vannak, egy másik rovarral:



* * *

Tegnap pedig mi voltunk Bükkszéken, de mi tényleg el is jutottunk oda (autóval). :) Parkolni alig tudtunk, mert a strand körül mindenhol, körbe-körbe jó nagy területen csak fizetős parkolási lehetőség volt, és nem akartunk erre 600 Ft-ot kiadni. Ott keringtünk egy darabig, de mindenhol csak fizetős zónát találtunk, míg végül a strand mögött, a hegytetőn úgy láttuk, hogy ott lehet parkolni ingyen. Így a bejárat kissé messze volt, de nem vészes, hiszen nem nagy az egész strand. Jól is tettük, hogy nem fizettünk még a parkolásért is, mivel a belépő még drágább volt, mint Bogácson: 1.100 Ft - holott a strand sokkal kisebb és lepukkantabb. Bogácson 7 medence volt, itt csak négy (plusz egy, amiben nem volt víz), Bogácson minden rendezett volt, és szinte újnak látszott, Bükkszéken meg majdnem minden medence ütött-kopott, elhanyagolt. Miért drágább akkor, mint bogács? A víz az nagyon jó, itt tör fel az ismert Salvus víz, de ami köré épült, az kiábrándító. Ha egy kicsivel többet fektetnének bele, akkor egy jó kis üdülőhely lehetne Bükkszék is. Talán Eger közelsége miatt nem éri meg (alig több, mint 20 km a távolság)? De Bükkszéken jobb a víz, tehát ésszel és jó marketinggel nem hiszem, hogy ne lehetne belőle többet is kihozni (lásd Egerszalók, mostanában pedig Demjén). A kaja is nagyon felejtős volt, legalábbis a menü, amit ebédre ettünk. Csontlevest kértünk rántott csirkemellel, de sokat kellett várni, a leves porból vagy leveskockából volt, a második pedig finom, de nagyon kevéske. Itt 850-ért lehetett kapni a menüt, Bogácson egy ugyanilyen 900 Ft, de sok és laktató. Amit délután ettünk hekket, az legalább jó volt és olcsó. Összességében mégis jól éreztem magam a strandon, mert mint írtam, a víz kellemes volt. Az úszómedencében jókat lubickoltunk, a kör alakú gyógymedencében (bár rengetegen voltak, akár a szardíniák) jókat pihentünk, ahol a halat ettük, ott pedig még egy kiscicával is találkoztunk. :) De nem hiszem, hogy mostanában gyakran fogunk Bükkszékre menni... A fényképezőgépet nem vittük be a strandra (nehogy ellopják), de kimenni érte meg visszavinni messze lett volna, így csak négy kép készült a kerítésen kívülről, amikor már hazafelé indultunk. Ebből kettőt mutatok:


Az úszómedence a csúszdával


A medence melletti rész, baloldalt

Egyébként a pokrócot is pont itt, a kerítés mellett, az autó közelében tettük le. Klassz volt a kilátás a strandra, csak elég rossz volt olyan meredek hegyet olyan sokszor megmászni papucsban. :) Egyszer le is esett a lábamról, az meg kész csoda, hogy egyszer sem estem el. :)

6 megjegyzés:

Cat írta...

Kíváncsi leszek, valaki megírja-e a kis röpködő nektárszedő valami nevét. A mi udvarunkon is dolgozgat, itt a petúniákat imádja. A lányaim pici koruktól nemes egyszerűséggel csak úgy hívják: műkolibri :) Igazuk van, mert ugyanúgy képes ácsorogni a levegőben a virág molesztálása közben. Valami lepkefélének tűnik, de sajna én se tudom a nevét.

Fauna írta...

Igen, tényleg olyan, mint egy "műkolibri". :) Éppen ezért először kacsafarkú szendernek gondoltam, hiszen az is teljesen kolibriszerű lepke. Közelebbről aztán már látszott persze, hogy nem az.

Cat írta...

Míg várjuk a helyes választ, meghívhatlak a blogomra egy hűsítő limonádéra? :)

Fauna írta...

Köszönöm szépen, nagyon kedves tőled, hogy rám is gondoltál!

Ili írta...

Nagyon rendes tőled, hogy hoztál tűzi játékot, mert én nem láttam 20.-n.
Jó, hogy ilyen sokszor el tudtok menni kirándulni. Nekünk, meg azért, mert hozod a rengeteg gyönyörű képet amit Mucikával csináltok.

Fauna írta...

Hugi: nagyon örülök, hogy örömet okozhatok a képeinkkel!