2010. április 10., szombat

Első tavaszi fotóink 2010-ben

Hosszú, majdnem három hónapos kihagyás után jelentkezem ismét. Most sem fogok sokat írni. :) Csak megmutatok néhány képet, amit Mucika fotózott a mamája kertjében (még nem adták el a házat). A krókuszok, amiért tulajdonképpen odament, sajnos már elnyíltak. Így maradt az ibolya, a primula és a százszorszép, na meg a salátaboglárka.

Ibolya:





Primula:















Százszorszép:







Salátaboglárka egy kis "dolgozóval":











A számunkra lefotózhatatlan pöszörlégy - most sem sikerült:







Moha:

7 megjegyzés:

Ili írta...

Megint gyönyörű fotókat készítettetek. Érdemes lenne pályázatra küldeni ezt a sok gyönyörű fotót!!!

Kozma Erzsébet írta...

Sok szép virág! Ez már biztos tavasz.:-)

Fauna írta...

Ili: köszönöm, nagyon aranyos vagy, de azért nem úgy van az! :) Egy pályázat nagyon komoly megmérettetés, kezdő kattingatóknak, megfelelő felszerelés nélkül nincs esélye. Hosszú évek gyakorlata, tehetség, és anyagiak is kellenek hozzá. Azonban nézd meg az utánad szóló Kozma Erzsébet blogját, és tátva marad a szád! :) És milyen sok van, aki a blogban publikálja gyönyörű virágmakróit, és akinek a nyomába sem érhetünk! Meg nekünk egyelőre egy Raynox DCR 150-es előtétlencse is elérhetetlen álom, mert nagyon nem olcsó... Nekünk legalábbis, és a mi tudásunkhoz.

Fauna írta...

erz: köszönöm a látogatást, mindig különösen örülök neked. Szép virágok a mieink is, de a tieidet még mindig irigykedve nézegetem. :) Különösen, hogy mifelénk sok közülük meg sem található. És nagyon hiányzik a fent említett előtétlencse. Te mivel is dolgozol?

Juhizs írta...

Jó fotók, mindig öröm látni a tavasz hírnökeit :-)

Lina írta...

Örülök, hogy jelentkeztél :). Gyönyörűek a képek, sosem tudtam, mi a neve annak a repülő valaminek. Mi a gyors szárnyai miatt kolibrinek hívtuk.

Fauna írta...

Juhizs: egyetértek. :)

plim: az igazi "kolibrirovar" amúgy talán inkább a kacsafarkú szender. De ő, a pöszörlégy is olyan tényleg, a hosszú kis szívókájával meg a hihetetlen gyors repkedésével.