2009. február 14., szombat

A kék cinke látogatása

Nagy dolog történt ma - legalábbis számomra nagy és örömteli dolog. Láttam egy kék cinkét is az etetőnknél! Annyira édes volt, eddig még sosem jött, de most megcsodálhattuk. Sokkal kisebb, mint a széncinke, olyan pici kis gombóc. Olyan aranyos volt! :) Úgy láttam, hogy félénkebb és gyanakvóbb is, mint a széncinke, gyakran nézelődött körbe figyelmesen. Az is érdekes, hogy egyszerre voltak jelen a széncinkével, és a széncinke nem zavarta el a nála kisebb kék cinkét. A széncinke előbb elrepült, a kék cinke eszegetett még néhány magot.

Sajnos saját fotót nem tudok mutatni róla, róluk, de a neten ilyet találtam:


Széncinege és kék cinege


Kék cinege


Kék cinege

A fotókat Berkó Ernő készítette.

9 megjegyzés:

Melus írta...

na akkor ma igazán boldog vagy:)
örülök neki:)
és kicsit irigykedem is h ilyen kis szépségeket láthattál figyelhettél ma:)

Fauna írta...

Csak egy etető kell hozzá, meg persze mag, és előbb-utóbb felfedezik. :) Sajnos hozzánk még elég kevesen és ritkán járnak, de nem adom fel! :)

Melus írta...

nekem nehéz lenne:D
sajna a panel 7. emeletére nem tudok rakni:S
voltak sokáig, de mindig összekakilták a párlkányt meg az erkélyt:D
a nyáron meg képzeld bele telepedett a wokomba /amit rég nem használok mert csak földet szoktam keverni az erkélyen benne,/egy galamb:D
kár h nem fényképeztem le:D
fészket csinált magának bele, azt egyszer csak elmaradt ő is:(

Fauna írta...

Mi is pont a 7. emeleten lakunk! :) Nekünk ilyen betonból készült virágtartónk van, arra szeretnek leszállni a cinkék. De magát az etetőt az ablakkerethez, a párkányra rögzítettük. Nem látom, hogy nagyon piszkítanának a madárkák. :)
Tényleg kár, hogy a galambot nem tudtad lefotózni, mókás lehetett pedig a wokodban. :D Sajnálom, hogy ő is odébbállt. :(

Melus írta...

lehet h vmi lett veel, mert olyan yoo kis fészke volt...:(
minden kis gallyat meg tollpihét összehordott, mindig skubiztuk az ablakból:)
el sem hinnéd h a szekrénynek a nyitott részén van a wok legbelül előtte cserepek meg minden lim lom, erre ő meg oda belülre fészkelt:)
yoo ksi husis példány volt:)
szerettük nézegetni reggelente:)

Fauna írta...

Biztosan tetszett neki a cserepek és egyebek takarta jó kis védett hely. Nekem még régen a szüleimnél fecskéim voltak, de sajnos néhány év után odébbálltak. Egyszer rozsdafarkúak költöztek be a fecskefészekbe, ők is édesek voltak nagyon (az egyik még a szobámba is bejött a nyitott ablakon át), de amikor a fecskék megérkeztek, kikergették őket...

Melus írta...

hát igen sajnos ez az állatvilágban így műkszik:(
kiskutyikáról nincs kép?
vagy esetleg már elvitték őt is?:)

Fauna írta...

Még kettő megvan. Párom múltkor el is vitte a fényképezőgépet, de nem tudta lefotózni őket, mert nagyon elbújtak az ólba... :)

Melus írta...

na hátha legközelebb sikeresebb lesz:)
a kiskutyuk is szeretik a havat:D