2009. október 25., vasárnap

Puma póló

Ma nagyon jót nevettem egy képen. Puma póló:



Hát nem jobb, mint az eredeti? :)))

Hogy eredetileg honnan származik a fotó, azt persze lehetetlen kinyomozni, hiszen jó pár példányban fellelhető mindenfelé az interneten. :) Az ötletet én mindenesetre Raindropnak köszönöm, ő linkelte egy kommentjében (és ő itt találta: http://harmosilona.freeblog.hu/archives/2005/05/01/574428/).

2009. október 18., vasárnap

Mimóza ismét: magok

Nemrég mutattam a mimózám virágját. Kettőt sikerült beporozni közülük, amik már magba is mentek. Az egyik így nézett ki - azért csak nézett, mert azóta már nagyobb, érettebb a mag:



Más színekkel ugyanaz:



Ez nem egy jó felvétel, de itt látszik néhány a többi, elszáradt virág közül is:



Alig várom már, hogy beérjenek a magok, és nevelhessek új kis mimózát, mert az "anyanövény" kezd nagyon felkopaszodni - félek, hogy tönkre is megy.

2009. október 11., vasárnap

Szívemhez szól...

Már régóta meg akartam mutatni ezeket a videókat, de aztán valahogy nem került rá sor. Viszont ma volt a "Jöjj és Lásd!" elnevezésű roma gyalogos menet, és úgy gondoltam, ez jó apropó lehet.

A videókon a pécsi Gandhi Gimnázium kórusa énekel cigány dalokat. Engem meghat és elbűvöl, ahogyan ezek a fiatalok énekelnek, szívhez szólóan, odaadóan...













2009. október 4., vasárnap

Mimóza: virágzás

Még Bogácson a kaktuszkiállítás és -vásáron vettünk egy mimózát. Nagyon szépen fejlődött, és nemrég virágokat is hozott. Erről mutatok most néhány fotót. A virág a valóságban nincs egy centis sem. Nem egyszerre nyílnak a virágok, így többféle állapotban is lehet fotózni egyszerre.












Még bimbóban


Hervadtan

2009. október 3., szombat

Napraforgótáblák nyáron és ősszel

Mióta legelőször tettem fel fotókat Mucikáék szabadegyházai útjáról, azóta kétszer is voltak ott. Út közben mindig ugyanott szoktak megállni reggelizni, így érdekes összehasonlítani a képeket, hogy hogyan változik a természet.

A vidám nyári fotók:








Cicaaa :)






Ez persze nem napraforgó, máshol is készült; itt a felhő az érdekes, ahogyan éppen esik az eső.

Ősszel már ilyen szomorúan néz ki a táj:











Egy baleset végeredményét is sikerült lefotóznia Mucikának:





Szerencsétlen utasok, mennyire megijedhettek már...